Mijnplekje.be

11 juli 2017 Eerste vaderdag zonder jou

 

Mijn pake lief

Voor het eerst vier ik geen vaderdag. Ik ben er wel zeker van dat waar jij ook bent, trompetgeluid weergalmt. In gedachten zie ik je voor me, je twee handen in positie en getuite mond of je trompet speelt en hoor ik je een van die liedjes zingen vanuit de jaren stilletjes. De liedjes die jij ooit op je trompet speelde. Grinnik, grinnik 

Zo herinner ik me jou meestal. Een man die trompet speelt, liedjes neuriet, leuke verhalen uit z'n kindertijd verteld, uit de oorlog, uit de bijbel of gewoon moppen tapt.

Ik hoop dat je dat nu ook doet, andere vermaakt met je gekke verhalen, grappen en muziek.

Kan het me al helemaal voorstellen. Ook nu grinnik, grinnik

Natuurlijk had ik je nu zoveel liever thuis gezien, in je zetel, en natuurlijk mis ik je wel, maar je tijd hier op aarde zat erop. Je ging naar de overkant, naar iets mooiers, iets beters.

In gedachten ben ik bij jou zoals zo vaak. Ook Hendrik herinnert zich jou zo, een man die steeds vrolijke verhalen vertelde en grapjes maakte, ook al was je zo ziek, had je zoveel pijn. Je kon het niet laten. Mijn lieve pake, ik zeg het niet vaak, maar je ziek zijn, je heengaan heeft me heel veel pijn gedaan, heel veel verdriet bezorgd, ben er ziek van geweest. Tevens heeft het me ook heel veel geleerd, hoe raar het ook klinkt. Heb het intussen een plaatsje kunnen geven. Je zit in m'n hart, trouwens ben ik een stukje van jou, ik erfde wat eigenschappen van jou, herken mezelf regelmatig in jou. In wat ik zeg, denk of doe. Dit betekent dat je niet echt weg bent. Nooit echt weg zal zijn. Ooit zien wij elkaar weer, maar goed, want heb je heel wat te vertellen. Nu wil ik je nog alleen maar zeggen, mijn pake lief, dit weekend brand er weer een kaarsje voor jou en in gedachten ben ik nog meer bij jou. Ik hou van jou en stuur je een dikke poen.

Een van de liedjes die je zo vaak zong, neuriede 

 

 Voila Boud en ik hebben je grafsteen vandaag al wat opgefleurd...ook het stenen hartje van make, aarde en bloemetje in gezet..voor jou mijn pake lief...omdat we van je houden..

Volgens mij zit je nu waar het ook moge wezen...mee te trompetteren op dit mooie deuntje..

 

Aan alle vaders, een fijne vaderdag 

Aan alle vaders in de hemel ook

Aan mijn lieve pake...in gedachten bij jou

Mis je...maar ooit zien we elkaar weer

Mijn pake met zijn allerliefste en beste vriend

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.