Mijnplekje.be

Geurterreur, hyperosmie

Maakt het me dagelijks moeilijk..

Geuren kunnen je helemaal van de kaart brengen. Zowel lekkere geuren als vieze. Geuren van mensen, eten, bloemen, dieren. En we voegen ook nog heel wat geuren toe. Aan onszelf via zeep, parfum, aftershave, bodylotion. Aan onze omgeving: wc verfrisser, geurkaarsen, luchtverfrissers 
En wat de één lekker vindt, vind ik of een ander ander mss stinken. Dat is heel persoonlijk.

Overgevoelig
Maar wat als je overgevoelig bent voor al die luchtjes.  Dat is erg lastig, want geuren zijn overal om ons heen. Ik ben overgevoelig voor chemische luchtjes. Maar ook voor natuurlijke geuren intussen. Het beneemt me niet alleen de adem, maar krijg er een kriebelhoest van, keelpijn of hoofdpijn. Ook waspoeders met een geurtje verdraag ik niet. Een lekkere pas gewassen jas op de kapstok doordringt mijn neus. Als er iemand op bezoek komt, kan ik niet lekker meer praten met die persoon, als zijn of haar geur te heftig is. Lichaamsgeuren (zoals zweetvoeten) verdraag ik soms nog beter dan parfum of aftershave. En ik blijf het vaak nog uren ruiken, omdat de geuren nog heel lang blijven hangen.
Een goede neus is soms heel handig, maar vaak dus ook lastig. En veel mensen ruiken niet zo goed als ik en denken dat het aanstellerij is.
Ze zouden het eens moeten ervaren zoals ik het ervaar. En overal is het. Bijvoorbeeld in de winkels, maar ook in de winkelstraat. Soms kan ik niet achter iemand lopen vanwege de geur
Zowel vrouwen als mannen maken zich schuldig aan deze "geurterreur".
En ze hebben het zelf blijkbaar niet door. Want ze ruiken het niet meer en zeggen dan: "Maar ik heb maar een klein beetje opgedaan!"

Vele begrijpen het niet...denken dat je gek bent...
Gek of niet gek....het maakt me soms gek...!! 

 
Rating: 0 sterren
0 stemmen